top of page

Cihly zpívají


Výňatek z kathá Šríly Gurudéva v UK. Zde je odkaz: http://www.ustream.tv/recorded/58369013. (Začátek: 1:28:58)

„V našem Kešavadží Gaudíja Mathu všechny cihly ve zdi zpívají: Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare.

Proč? Poněvadž Gurudév Šríla Nárájan Goswámí Mahárádž ve Svém pokoji prováděl bhadžanu a sádhanu šedesát let zde v Kešavadží Gaudíja Mathu.

Proto říkám, že Kešavadží Gaudíja Math není obyčejné místo. Můžete věřit nebo ne, avšak říkám, že je to dokonalé. Pokud přijdete do bhadžan kutiru Šríly Gurudéva v Kešavadží Gaudíja Mathu, pochopíte.

Šedesát let, ne jeden den, Vykonával bhadžanu a sádhanu a Opěvoval zde Svatá Jména. Viděl jsem to, každý den ve tři hodiny nebo o půl čtvrté, Gurudév se probudil a zpíval Svatá Jména: Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare.

Občas jsem rovněž inspiroval oddané: „Proč chodíte do Vrindávany? Jděte do chrámu v Mathuře, mathu v Mathuře, kde Gurudév vykonával bhadžanu a sádhanu. To se nazývá Mahá Tírtha“.

Když sedíte v bhadžan kutiru, pochopíte. Jestliže jste trochu bez anárth, anártha mukta, pak si uvědomíte, zda ten zvuk vychází nebo ne. Říkám vám to upřímně.

Jestliže jdete do bhadžan kutiru Gurudéva, ten zvuk vystoupí z cihel, jedna za druhou, poněvadž Gurudévův posvátný zvuk je zde.

Pochopíte to, pokud jste alespoň trochu anártha mukta. Ale jestliže jste plní nesmyslných anárth, nedokážu nic říct. Toto je skutečné, velmi mocné.

Stejným způsobem Haridás Thákur prováděl bhadžanu a sádhanu na jednom místě a nazývá se Mahá Tírtha. Lidé pobíhají sem a tam. Proč neutíkáte a nevejdete do bhadžan kutiru Gurudéva, do Mahá Tírthy? Sedněte si tam a vaše realizace se dostaví. Je to zaručeno na sto procent.

Jestliže mahábhágavat provádí bhadžanu na jednom místě, to místo se nazývá Mahá Tírtha. Pokud jdete do Gambiry a sednete si tam, tolik inspirace o Pánu Čaitanjovi Maháprabhuovi, Gaursundarovi, vstoupí do vašeho srdce, protože Gaursundar žil v Džagannáth Purí nepřetržitě osmnáct let. Šest let Cestoval. Šestnáct let Pán Čaitanja Maháprabhu prováděl bhadžanu a sádhanu v Gambiře. Takže pokud tam jdete, můžete si uvědomit sami sebe.

Neříkám mnoho, ale toto je pravda. Jestliže odejdete do Džagannáth Purí a posadíte se v gambiře, kde byl Pán Čaitanja Maháprabhu, automaticky přijde tolik inspirace. Stejně tak to, kde Šríla Gurudév prováděl bhadžanu a sádhanu, to se nazývá siddha-bhúmi.“

Gaur Premánande! Hari Hari ból!

(Přepsal: Gaura Hari Prabhu – Brazílie)

(Přeloženo z JayGurudev.org)


Nedávné příspěvky
bottom of page